Diensten


  • Terugvallen op professionele hulp.

  • Bespaar op investeringen van professionele gereedschappen.

  • Uw team een extra back-up geven.

  • Alle prijzen en afspraken worden vooraf vastgelegd via mail.

  • Facturering rechtstreeks aan sponsor mogelijk.

Rally Business / John de Heijde Classic Motorsports

U kunt bij ons terecht voor:

Bandenservice O.a.
Bandenservice
Bent u op zoek naar nieuwe banden of gebruikte autobanden? Daar kunnen wij u bij helpen. Ook voor reparatie van uw lekke band of beschadigde velg bent u bij ons aan het juiste adres.
Onze gebruike banden zijn altijd uivoerig gecontroleerd waardoor ze aan alle veiligheidseisen voldoen.

Wij leveren autobanden van verschillende merken.


Natuurlijk, u kunt uw zomer of winterbanden altijd thuis opslaan.
Maar voor de zomer- of winterbandenopslag kunt u ook bij ons terecht.

Als u het stallen van uw banden in uw schuur, garage of zolder zat bent, bent u bij ons aan het goede adres.
Na het wisselen van uw banden, slaan we de ongebruikte set droog en warm op in ons bandenhotel.

Voor een passend tarief slaan wij uw winterbanden buiten het seizoen op in onze speciale bandenopslag en verwisselen wij uw banden wanneer de weersomstandigheden dit nodig achten.
Maak direct je afspraak
Diagnose stellen O.a.
Diagnose stellen
Door de geavanceerde techniek van modernere auto's is het voor garagebedrijven steeds lastiger om storingen op te sporen.
Met onze professionele apparatuur kunnen wij een uitgebreide auto diagnose uitvoeren. Middels de specialistische apparatuur wordt uw auto doorgelicht op mogelijke defecten.

Onze specialisten kunnen aan de meetresultaten vaak direct zien welk auto-onderdeel/onderdelen de storing veroorzaakt, waardoor er een gerichte reparatie kan worden uitgevoerd. Hiermee voorkomt u frustratie en onnodige kosten.
Maak direct je afspraak
Distributieriem O.a.
Distributieriem
De distributieriem (of -ketting) is een essentieel gedeelte van je auto. Zodra deze slijtage vertoont of breekt, merk je dit direct. De auto rijdt niet meer zo lekker als voorheen, schokken en stoten komen steeds vaker voor.

De distributieriem heeft een zware taak; de nokkenassen aandrijven voor het openen/sluiten van de kleppen, maar ook de aandrijving van de waterpomp, oliepomp en brandstofpomp.

Als de distributieriem in de motor van uw auto breekt, zit u snel met hoge reparatiekosten omdat er veel mis kan gaan in de verschillende processen onder de motorkap. Laat de distributieriem daarom op tijd vervangen.

Een riem gaat gemiddeld zo'n jaar of vijf mee, omgerekend in kilometers zo'n 90.000 tot 100.000.
Uiteraard verschilt dit per merk en per model. Een distributieketting hoeft minder vaak (of zelfs nooit) te worden vervangen.
Maak direct je afspraak
Koppeling O.a.
Koppeling
Een koppeling van een auto bestaat uit verschillende onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. Gemiddeld gaat een koppeling ongeveer 150.000 tot 250.000 kilometer mee voor deze vervangen moet worden, afhankelijk van uw auto, maar ook uw rijstijl.

Heeft u last van een slippende koppeling, moet je deze verder laten opkomen dan u gewend bent, trekt de auto langzaam op of draait de motor ongewenst hoge toeren? Mogelijk dient de koppeling te worden vervangen.
Het kan ook voorkomen dat het koppelingspedaal trilt of dat u vreemde geluiden hoort bij het wegrijden of schakelen.

De kosten van het vervangen van een koppeling verschillen per auto. Daarnaast hangt het ervan af of de koppelingsplaat of koppelingskabel ook vervangen moeten worden.
Maak direct je afspraak
Lakschade & Spuitwerk O.a.
Lakschade & Spuitwerk
Lakschade is een vervelende en vaak voorkomende vorm van autoschade. De lakschade is erg lelijk maar dat is niet het ergste. De waarde kan namelijk sterk dalen als het gaat roesten. Wanneer u schade aan uw autolak heeft, is het daarom belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten herstellen om doorroesten te voorkomen.

Om te bepalen hoe we de schade aan de autolak herstellen, moet eerst worden bepaald wat voor type lakschade het is. Is er sprake van een kras, schaafschade of een diepe kras?

Vervolgens wordt bepaald of het via spuitwerk, polijstwerk of spotrepair moet worden verholpen.
Maak direct je afspraak
Onderhoud Groot O.a.
Onderhoud Groot
Door op tijd onderhoud te laten verrichten aan je auto voorkom je pech op de weg, onveilige situaties en dure reparaties. Is jouw auto toe aan een onderhoudsbeurt? Wij verichten onderhoud aan alle automerken.

Tijdens de grote beurt controleren we je auto op een groot aantal belangrijke punten. We verversen de motorolie, vervangen o.a. het olie- en luchtfilter en vullen ruitensproeier- en koelvloeistof bij.

Rijd je in een oudere auto (6-7 jaar of ouder)?
Een kleine beurt is na een jaar of na 15.000 kilometer nodig en een grote beurt na 2 jaar of na 30.000 kilometer.

Rijd je in een nieuwere auto? Daar verschijnt meestal een melding op je dashboard wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Vaak is dit een sleuteltje, soms worden ook het aantal kilometers tot aan de volgende onderhoudsbeurt aangegeven.

Maak direct je afspraak
Onderhoud Klein O.a.
Onderhoud Klein
Door op tijd onderhoud te laten verrichten aan je auto voorkom je pech op de weg, onveilige situaties en dure reparaties. Is jouw auto toe aan een onderhoudsbeurt? Wij verichten onderhoud aan alle automerken.

Tijdens de kleine beurt wordt de auto op de belangrijkste punten gecontroleerd. We verversen de motorolie, vervangen het oliefilter en vullen de ruitensproeiervloeistof bij.

Rijd je in een oudere auto (6-7 jaar of ouder)?
Een kleine beurt is na een jaar of na 15.000 kilometer nodig en een grote beurt na 2 jaar of na 30.000 kilometer.

Rijd je in een nieuwere auto? Daar verschijnt meestal een melding op je dashboard wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Vaak is dit een sleuteltje, soms worden ook het aantal kilometers tot aan de volgende onderhoudsbeurt aangegeven.
Maak direct je afspraak
Onderhoud incl. APK O.a.
Onderhoud incl. APK
Door op tijd onderhoud te laten verrichten aan je auto voorkom je pech op de weg, onveilige situaties en dure reparaties. Is jouw auto toe aan een onderhoudsbeurt? Wij verichten onderhoud aan alle automerken, dus welk merk je ook rijdt: je kunt altijd met je auto bij ons terecht.

Maak direct je afspraak
Remmen O.a.
Remmen
Dat remmen slijten, is niet meer dan normaal. Hoe vaker je ze gebruikt, hoe sneller ze slijten. Slijtage gaat geleidelijk. Daardoor merk je niet altijd direct dat ze slecht zijn.

Sommige auto’s beschikken over een waarschuwingslampje op het dashboard, dat je waarschuwt als er iets mis is met jouw remmen. Daarnaast kun je slechte remmen herkennen aan een schurend of piepend geluid tijdens het remmen of wanneer je harden op het rempedaal moet trappen dan normaal. Dit kan een teken zijn van versleten remvoeringen en/of remblokken.

Laat uw remmen regelmatig controleren.
Maak direct je afspraak
Ruitreparatie O.a.
Ruitreparatie
Neem bij ruitschade altijd direct contact met ons op.

Een ruit met een kleine beschadiging (sterretje), veroorzaakt door bijvoorbeeld steenslag, kan uitstekend worden gerepareerd met een speciale hars.

Zorg er wel voor dat u er op tijd bij bent, want door de druk en door bijvoorbeeld vorst kan een kleine beschadiging tot een breuk leiden en moeten we de volledige ruit vervangen.
Maak direct je afspraak
Ruitvervanging O.a.
Ruitvervanging
Neem bij ruitschade altijd direct contact met ons op. Wij kunnen uw ruit op vakkundige wijze vervangen, om uw veiligheid te garanderen.

Een ruit met een kleine beschadiging kan uitstekend worden gerepareerd met een speciale hars. Zorg er wel voor dat u er op tijd bij bent, want door de druk en door bijvoorbeeld vorst kan een kleine beschadiging tot een breuk leiden.

ls uw ruit zwaar beschadigd is, moet deze natuurlijk zo snel mogelijk in zijn geheel vervangen worden.
Maak direct je afspraak
Schadeherstel O.a.
Schadeherstel
Bij ons is uw schade-afhandeling in vertrouwde handen.
Uw auto wordt na een schade weer vakkundig en snel gerepareerd.

Door onze ervaring op het gebied van autoschades zorgen wij ervoor dat uw auto, of deze nu door een kleine of grote schade getroffen is, door ons weer als nieuw wordt hersteld.
Maak direct je afspraak
Schokdempers O.a.
Schokdempers
Schokdempers die veel belast worden, zijn sneller aan vervanging toe. Schokdempers worden extra belast wanneer je regelmatig over slechte wegen rijdt of als je een zware aanhanger achter de auto heeft.

Slijtage van de schokdempers gaat meestal geleidelijk. Het gevaar is dus dat je langzaam went aan de slijtage en dus gewend raakt aan slechte schokdempers.

Schokdempers in goede staat verkorten je remweg, verminderen de bandenslijtage en verhogen je rijcomfort
Maak direct je afspraak
Seizoenscheck O.a.
Seizoenscheck
U gaat op zomervakantie? De winter staat weer voor de deur?
Kom langs voor een seizoenscheck.

Wij controleren uw voertuig op de belangrijkste punten om u weer veilig op weg te sturen zodat u zorgeloos kunt genieten van uw vakantie of u in de winter niet druk hoeft te maken over de staat van uw auto.
Maak direct je afspraak
Spotrepair O.a.
Spotrepair
Spotrepair is de nieuwste methode om kleine beschadigingen, snel, goedkoop en professioneel te repareren. Bovendien is het ook milieuvriendelijk omdat er niet onnodig veel spuitwerk wordt verricht.

Een deukje als gevolg van parkeer-, transport-, hagel- of andere autoschade is nu snel opgelost met uitdeuken zonder spuiten. Kleine deuken worden effectief verwijderd zonder dat er geplamuurd of gespoten hoeft te worden.

Deze techniek is veel goedkoper dan spuiten en plamuren.
Maak direct je afspraak
Uitlaat O.a.
Uitlaat
Het uitlaatsysteem onder een auto heeft een aantal belangrijke functies. De uitlaat voorkomt geluidshinder, verbetert de prestaties van de motor en vermindert de milieubelasting.


Korte stadsritten zorgen voor een snellere slijtage aan de uitlaat. Dit doordat gassen condenseren waardoor de uitlaat wordt vervuild met water dat de binnenkant van de uitlaat aantast. Bovendien ondergaat de uitlaat hevige schommelingen in temperatuur (inkrimpen/uitzetten), door het veelvuldig starten van de motor.

Temperatuurverschillen, condens, regen, sneeuw en strooizout/pekel zorgen dat de uitlaat veel krijgt te verduren, hou je uitlaat daarom goed in de gaten.
Maak direct je afspraak
Uitlijnen & Balanceren O.a.
Uitlijnen & Balanceren
Om uw banden in optimale conditie te houden, is het belangrijk om uw voertuig regelmatig te laten uitlijnen.

Stoepranden, een noodstop of putten in de weg kunnen afwijkingen in de wielstanden veroorzaken.
Door uw auto te laten uitlijnen deze afwijkingen opgeheven.

Staat uw stuur schuin, trekt de auto naar één kant of stuurt hij zwaarder? Uitlijnen zorgt ervoor dat uw banden en auto-onderdelen minder snel slijten, u minder brandstof verbruikt en veiliger en comfortabeler rijdt.
Maak direct je afspraak
Velgen O.a.
Velgen
Op zoek naar nieuwe of extra velgen? Wij adviseren graag welke velgen en velgmaat het best bij jouw auto passen. Wij kunnen zowel lichtmetalen velgen als stalen velgen leveren.

Wij adviseren om bij de winterbanden een extra set velgen aan te schaffen. Dit levert bij de bandenwissel een kostenbesparing op, gezien het wisselen van een kompleet wiel (band + velg) een stuk sneller gaat dan het wisselen van alleen een band.

Een volledige wielwissel is goedkoper en sneller dan een bandenwissel er er is minder kans op schade aan de banden door (de)monteren.
Maak direct je afspraak
Verlichting O.a.
Verlichting
Goed werkende verlichting is belangrijk voor je zicht én zichtbaarheid onderweg.

Met niet werkende verlichting kan de politie je langs de kant van de weg zetten. Je krijgt dan de kans om het autolampje ter plaatse te vervangen. Wanneer je geen vervangend lampje hebt kan dit een bekeuring opleveren.

Autolampen die niet naar behoren werken, zijn een afkeurpunt bij de APK. Dus controleer regelmatig of de koplampen, richtingaanwijzers, achtertuitrijlichten, remlichten en kentekenplaatverlichting naar behoren werken.

Lampje kapot? Kom langs om je autolamp te vervangen, ook zonder afspraak.

Maak direct je afspraak
Wassen O.a.
Wassen
Je hebt bij ons de mogelijkheid om een auto, bus, caravan, camper of vrachtwagen te wassen.
Wij hebben hiervoor een buitenwasplaats, een wasbox en een wasstraat voorzien van een zogenaamde rollover wasmachine.

In onze wasstraat hen je de keuze uit verschillende was programma’s. Hoge druk voorwas, schuim, wielen wassen en onderwassing.
In onze wasbox kan je de auto met de hand wassen; schuim, hoge druk, shampoo, afspoelen en naspoelen.
Op de buitenwasplaats is er voldoende ruimte om grotere voertuigen zoals een bus, camper of caravan te wassen.
Maak direct je afspraak